14 June 2012

Dulang Hantaran Bercerminkan Cermin Ajaib

Tajuk mmg kebabom tak hagak khen. Ok, hari i nak share idea hantaran yang mmg kreatif lagi menjimat kan. Kira nya, bila dah guna untuk majlis kahwin, you all boleh sewakan atau gunakan untuk hias rumah nanti. Siapa yang tidak mahu jimat? It's looks like simple tapi resultnya mmg terserlah oleh kerana reflection the mirror it self.

Bila ber'blogwalking', dan semestinya men'google' kat internet, terjumpa entry di blog Intanorazam. I siap PM Intan tau untuk dapat kan nasihat dan buah fikiran. You all pun boleh try idea hantaran ni. Ini idea Intan untuk dulang hantaran beliau. Hanya bermodalkan cermin petak *custome made kat Kuantan* dan dihias sebegitu cantik dengan bunga & barang hantaran. Hebat bukan! Intan kata, hasilnya MEMANG CANTIK!



Lepas majlis, boleh gantung kat dinding rumah. Kerlassss khen...

As for me, i have 2 idea. Samada nak gunakan cermin or bantal *bantal polisterin*. Semua nya bergantung pada kedudukan kewangan perbelanjaan bulanan. ekekekeke. Bukan senang nak kahwin yer. Macam-macam benda nak kena fikir *cari idea dari blog b2b*, kena buat list..then kena buat kira-kira..lepas tu kena bermesyuarat *sbb masing2 nak kena keluar duit* untuk dapatkan kata akhir. Sebelum dpt keputusan, mesti ada yang akan kena pangkah *reject* dari list. Dari segi penjimatan, mmg tidak boleh disangkal lagi. Benda baik seharusnya dikongsikan bersama. Ini kena tiru yer *jimat itu wajib tapi jangan sampai semua benda nak berjimat* Belanja perlu secara berhemah. Apa yang penting, kehidupan selepas berkahwin itu perlu diutamakan. Mahukah anda kais pagi makan pagi, kais petang makan petang selepas berkahwin hanya disebabkan telah berhabis wang untuk majlis perkahwinan yang hanya diadakan selama beberapa hari/jam itu? Fikir-fikirkan...
Ada beberapa kedai yang saya dah survey menawarkan harga OK dan NOK. Korang boleh cari kedai Frame dan Cermin. Kedai ni selalu nya mmg blh terima tempah custome made cermin. Yang penting kena usah mencari. Macam i, i survey 2 or 3 kedai yg berdekatan dgn area tempat keje. Senang sikit nak tempah dan nak mengambil bila dah siap. I malas nak buang masa survey byk2 tempat tanpa hasil.
1) Dpn Kamdar Klang. Sederet dgn bangunan Tabung Haji, Klang. *kedai cina*

2) Dkt Batu Belah, dkt dgn Esso. Signboard warna oren.
3) Seksyen 2 - recommended!


4) Kalau dah takde option, pergi lah ke Ikea. Mmg byk pilihan cermin yg cantik. I plan mcm nak beli cermin Lots. Lepas tu hantar pergi kedai suruh buat frame border jer. Pun ok jugak kan.

Bagi yang tiada kesempatan nak pergi survey kedai frame, boleh jer sewa kat SINI



Dulang Glass Exclusive untuk disewa
RM35/each
Qty Available, 11 units
Email: somethingborrowedbynawal@gmail.com
Phone: 012-2464407

3 comments:

  1. hi mummy nana...farish sihat? tak sangka you singgah ke blog picisan i. terharu *sob sob sob*. dah lama i follow bog you. u inspired me lots! thanks ;-)

    ReplyDelete
  2. kak haida.. Nk tnye something laa..
    Bole chat gn sye.. cikmashi@gmail.com
    tq

    ReplyDelete